kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Jan Trouwborst

Fotograferen van evenementen, natuur, kunst en steden in het Groene Hart

Introductie:

 • Welkom op mijn mini website aangeboden door KrimpenerKunstWaard In een ver verleden begonnen met fotografie, eerst analoog en zwart/wit. Al snel gestart met zelf kleuren film ontwikkelen en zelf afdrukken van de foto's toen dat voor amateurs technische mogelijk werd. Na een aantal jaren had ik er geen tijd meer voor en is mijn foto hobby op een erg laag pitje komen te staan. Pas na mijn pensionering weer meer dan volle bak aan de gang gegaan, en doe dat nog steeds met veel plezier en inzet.

 • Opleiding.
  Veel lectuur, magazines en het lidmaatschap van een fotoclub (AFO) heeft me veel kennis gebracht. Blijven doen en oefenen is de beste leermeester, zodat je een eigen stijl en uitvoering van je werkt krijgt.

 • Het werk:
  Mijn fotowerk is meestal erg kleurrijk, en zelden in zwart-wit omdat ik vind dat dat toch de werkelijkheid is die we dagelijks zien, en omdat er al somberheid genoeg is. Werk digitaal en doe veel aan nabewerking, en print alles zelf. Presentatie materialen zoals dibond, passe-partouts, baklijsten en wat al niet meer vind ik erg belangrijk. Tijdens de digitale nabewerkingen op de computer komt pas de echte foto tevoorschijn. Tijdens de opname besteed ik daar weinig aandacht aan.

 • Bezichtigen:
  Presenteer mijn werk meestal op Facebook, en websites. Heb meerdere FB pagina's met elk een aparte discipline zoals Natuur, Evenementen, Kunst, Stad en straat etc. Met totaal ca 6000 volgers.

 • Mijn werk is o.a.te zien op:
  www.facebook.com/groenehartevenementenfotografie/


Met vriendelijk groet
Jan Trouwborst, Ouderkerk ad IJssel
www.facebook.com/TrouwborstJan