kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Hadewey Buitenwerf

schildert, schrijft en werkt ook met textiel

Hadewey volgde bij de SKVR in Rotterdam verschillende schildercursussen.

Naast het schilderen ontdekte zij dat schrijven en illustreren een bijzonder inspirerende combinatie was.

In 2013 verscheen haar eerste prentenboek: Een nieuw huis voor slak.

In 2015 volgde : Het zere pootje van Eekhoorn. De illustraties werden op verschillende plaatsen tentoongesteld. Door de enthousiaste reacties ontstonden er teken- en schilder projecten voor en met kinderen, o.a. in de kerken!

In 2017 verscheen haar boek Dwalen door verhalen.

In 2019 een tweede druk hiervan.

In het zelfde jaar 2019 maakte zij een serie van tien impressies van de Krimpenerwaard in textiel. Momenteel zijn ze te zien in het Ontmoetingscentrum De Tuyter, Krimpen aan den IJssel.


Boek voor dementerenden: Dwalen door verhalen

Bijbelse thema's; alledaagse herinneringen

Dwalen door verhalen is een boek voor mensen die vergeetachtig worden/dementerende zijn of geheugenproblemen hebben en die van oudsher bekend zijn met Bijbelverhalen. Het boek is vooral op gericht om op een fijne manier in gesprek te komen met deze mensen.

ISBN 978-90-8912-127-1

Verkrijgbaar in boekwinkels en via de webshop het Nederlands Bijbelgenootschap. Prijs: 16,95 euro

Publiciteit: zowel landelijk als regionale pers en als in tijdschriften

De illustraties van het boek: 'Dwalen door verhalen' zijn in 2020 tentoongesteld geweest in het Oecumenisch Kerkcentrum De Ark in Hoofddorp, waar tevens drie kerkdiensten aan dementie en de thema's in het boek zijn gewijd. (Op aanvraag beschikbaar.)

Andere exposities

  • 2013 - 2018: De Tuyter, Krimpen aan den IJssel,(collages); Bibliotheek Krimpen aan de Lek, (collages); Bibliotheek Lekkerkerk, (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (acryl- en olieverfschilderijen); Trompenburg Tuinen & Arboretum, Rotterdam (collages); Polikliniek Bergschenhoek (collages); Cultuurhuis Krimpen a/d Lek (prenten);
  • De Fabriek, Maarssen (voor het Nederlands Bijbelgenootschap: 6 panelen Ark van Noach/ kinderproject)
  • Kruiskerk Amstelveen (twee kinderprojecten o.a. de Ark van Noach, als vlag aan de toren en panelen van het verhaal van Jozef)
  • In de Tuyter Krimpen aan den IJssel 2018 - 19 januari 2019: tentoonstelling Kind en ik (2 grote collages voor kinderen)
  • 2020/2021: bijdrage aan de tentoonstelling Wat een jaar, in de Tuyter, Krimpen aan den IJssel

Opleiding: Sociologie (Erasmus Universiteit Rotterdam); werkzaam als sr. gemeente-adviseur in Zuid-Holland bij de Protestantse Kerk in Nederland; volgde schilder- en illustratiecursussen bij de SKVR in Rotterdam.

Vanaf 2011 voorzitter van de KunstKring Krimpen in Krimpen aan den IJssel. Zie daarvoor:

https://www.kunstwaard.nl/kunstenaar/kunstkring-krimpen/