kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Hadewey Buitenwerf

schrijft, illustreert en schildert

Hadewey volgde verschillende schildercursussen.

Naast het schilderen ontdekte zij dat schrijven en illustreren voor kinderen een inspirerende combinatie was. In 2013 verscheen haar eerste prentenboek: Een nieuw huis voor slak. In 2015 haar tweede: Een zere pootje van Eekhoorn. De prenten werden op verschillende plaatsen tentoongesteld. Daardoor ontstonden er teken- en schilder projecten voor en met kinderen!Laatste boek (2017): Dwalen door verhalen (NBG/Jongbloed)

Een gespreksboek voor mensen die vergeetachtig worden/dementerende zijn of geheugenproblemen hebben en die van oudsher bekend zijn met Bijbelverhalen:

Dwalen door verhalen

Bijbelse thema's; alledaagse herinneringen

ISBN 978-90-8912-127-1

Verkrijgbaar in boekwinkels en via NBG- en andere web shops (14,95 euro)

Publiciteit: zowel landelijk en regionaal.

Een leesfragment is te vinden op de website van Jongbloed en een recensie op de website voor het Nederlands Bijbelgenootschap (gepubliceerd in het Opinie Weekblad en het Friesch Dagblad). Ook zijn interviews te vinden op Internet.
Exposities

  • 2013 - 2018: De Tuyter, Krimpen aan den IJssel,(collages); Bibliotheek Krimpen aan de Lek, (collages); Bibliotheek Lekkerkerk, (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (acryl- en olieverfschilderijen); Trompenburg Tuinen & Arboretum, Rotterdam (collages); Polikliniek Bergschenhoek (collages); Cultuurhuis Krimpen a/d Lek (prenten);
  • De Fabriek, Maarssen (voor het Nederlands Bijbelgenootschap: 6 panelen Ark van Noach/ kinderproject)
  • Kruiskerk Amstelveen (twee kinderprojecten o.a. de Ark van Noach, als vlag aan de toren en panelen van het verhaal van Jozef)
  • Tuyter 2018/2019: thema tentoonstelling Kind en ik

Opleiding: Sociologie (Erasmus Universiteit Rotterdam); werkzaam als sr. gemeente-adviseur in Zuid-Holland bij de Protestantse Kerk in Nederland; volgde schilder- en illustratiecursussen bij de SKVR in Rotterdam en bij Atelier Hoeneveld in Lekkerkerk.

Vanaf 2011 voorzitter van de KunstKring Krimpen in Krimpen aan den IJssel. Zie daarvoor:

https://www.kunstwaard.nl/kunstenaar/kunstkring-krimpen/