kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Hadewey Buitenwerf

schildert, schrijft en werkt ook met textiel

Bij de SKVR in Rotterdam volgde ik verschillende schildercursussen. Daar ontdekte ik naast het schilderen ook het plezier in schrijven. Zo verscheen in 2013 verscheen mijn eerste prentenboek: Een nieuw huis voor slak. (Boekscout) Daarna volgde Het zere pootje van Eekhoorn. (Eigen beheer)

In 2017 verscheen het boek Dwalen door verhalen, uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap. In 2019 een tweede druk hiervan.


Informatie over het boek voor dementerenden: Dwalen door verhalen; Bijbelse thema's; alledaagse herinneringen

Dwalen door verhalen is een boek voor mensen die vergeetachtig worden/dementerende zijn of geheugenproblemen hebben en die van oudsher bekend zijn met Bijbelverhalen. Het boek is vooral op gericht om op een fijne manier in gesprek te komen met deze mensen.

ISBN 978-90-8912-127-1

Verkrijgbaar in boekwinkels en via de webshop het Nederlands Bijbelgenootschap. Prijs: 16,95 euro

Er is veel publiciteit geweest bij het verschijnen van dit boek, zowel in de landelijk als in de regionale pers en als in tijdschriften


Andere exposities

  • 2013 - 2018: De Tuyter, Krimpen aan den IJssel,(collages); Bibliotheek Krimpen aan de Lek, (collages); Bibliotheek Lekkerkerk, (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (acryl- en olieverfschilderijen); Trompenburg Tuinen & Arboretum, Rotterdam (collages); Polikliniek Bergschenhoek (collages); Cultuurhuis Krimpen a/d Lek (prenten);
  • De Fabriek, Maarssen (voor het Nederlands Bijbelgenootschap: 6 panelen Ark van Noach/ kinderproject)
  • Kruiskerk Amstelveen (twee kinderprojecten o.a. de Ark van Noach, als vlag aan de toren en panelen van het verhaal van Jozef)
  • In de Tuyter Krimpen aan den IJssel 2018 - 19 januari 2019: tentoonstelling Kind en ik (2 grote collages voor kinderen) In het zelfde jaar maakte ik een serie van tien impressies van de Krimpenerwaard in textiel. Die waren eveneens te zien in De Tuyter, Krimpen aan den IJssel.
  • 2020/2021: bijdrage aan de tentoonstelling Wat een jaar, in de Tuyter, Krimpen aan den IJssel
  • 2020: Tentoonstelling illustraties Dwalen door verhalen in het Oec. Kerkcentrum De Ark in Hoofddorp

Mijn opleiding: Sociologie (Erasmus Universiteit Rotterdam); Werkzaam geweest als sr. gemeente-adviseur in Zuid-Holland bij de Protestantse Kerk in Nederland;.