kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Hadewey Buitenwerf

schildert, schrijft en werkt met textiel

Hadewey volgde verschillende schildercursussen.

Naast het schilderen ontdekte zij dat schrijven en illustreren voor kinderen een inspirerende combinatie was. In 2013 verscheen haar eerste prentenboek: Een nieuw huis voor slak (Boekscout.nl). In 2015 volgde een tweede: Een zere pootje van Eekhoorn. (Eigen beheer) De prenten werden op verschillende plaatsen tentoongesteld. Daardoor ontstonden er teken- en schilder projecten voor en met kinderen! In 2017 verscheen haar boek Dwalen door verhalen en in 2019 een tweede druk hiervan.

In het zelfde jaar maakte zij een serie van tien impressies van de Krimpenerwaard in textiel. Momenteel te zien in het Ontmoetingscentrum De Tuyter. Krimpen aan den IJssel.Boek: 'Dwalen door verhalen'

Bijbelse thema's; alledaagse herinneringen

Dwalen door verhalen is een boek voor mensen die vergeetachtig worden/dementerende zijn of geheugenproblemen hebben en die van oudsher bekend zijn met Bijbelverhalen. Het boek is er vooral op gericht om in gesprek te komen met deze mensen.

ISBN 978-90-8912-127-1

Verkrijgbaar in boekwinkels en via NBG- en andere web shops. 16,95 euro

Publiciteit: zowel landelijk als regionale pers en in tijdschriften


Exposities

  • 2013 - 2018: De Tuyter, Krimpen aan den IJssel,(collages); Bibliotheek Krimpen aan de Lek, (collages); Bibliotheek Lekkerkerk, (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (collages); Galerie Oudeland, Berkel en Rodenrijs (acryl- en olieverfschilderijen); Trompenburg Tuinen & Arboretum, Rotterdam (collages); Polikliniek Bergschenhoek (collages); Cultuurhuis Krimpen a/d Lek (prenten);
  • De Fabriek, Maarssen (voor het Nederlands Bijbelgenootschap: 6 panelen Ark van Noach/ kinderproject)
  • Kruiskerk Amstelveen (twee kinderprojecten o.a. de Ark van Noach, als vlag aan de toren en panelen van het verhaal van Jozef)
  • In de Tuyter Krimpen aan den IJssel 2018 - 19 januari 2019: tentoonstelling Kind en ik (2 grote collages voor kinderen)

Opleiding: Sociologie (Erasmus Universiteit Rotterdam); werkzaam als sr. gemeente-adviseur in Zuid-Holland bij de Protestantse Kerk in Nederland; volgde schilder- en illustratiecursussen bij de SKVR in Rotterdam.

Vanaf 2011 voorzitter van de KunstKring Krimpen in Krimpen aan den IJssel. Zie daarvoor:

https://www.kunstwaard.nl/kunstenaar/kunstkring-krimpen/