kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Ilja van Rijswijk

fotograaf met voorliefde voor verlaten locaties, landschappen, lege wegen

Hallo,

Mijn naam is Ilja van Rijswijk en ben sinds een jaar woonachtig in de Krimpenerwaard. Vader van 2 dochters en werkzaam als Production Manager voor Energy Floors in Rotterdam. Door deze functie was ik in staat de hele wereld over te vliegen en omdat ik toch de camera mee moest nemen om de events vast te leggen waar we aanwezig waren, was het een makkelijk stap naar de camera ook te gaan gebruiken voor de bijzondere locaties waar ik steeds terecht kwam.

Ik heb altijd al interesse en een zwak gehad voor leegstaande en verlaten locaties en of objecten. De spanning om rond te dwalen op zo'n plek en dat vast proberen te leggen is verslavend. Ik heb lege zwembaden, fabrieken, discotheken, maar ook complete legerbasissen kunnen fotograferen.

Het vele touren met mijn werk heeft me geleerd te genieten van het eindeloze reizen, en vaak zijn juist niet de bekenste plekken de mooiste om te fotograferen. Lege wegen, prachtige bergpaden of een mooie kustlijn.

Ik hoop de diversiteit goed te kunnen laten zien en ben wel op zoek naar een plek waar ik de foto's dan wel de urbex dan wel de landschappen zou kunnen etaleren.


meer foto's zijn te voorlopig te vinden op: www.eyeem.com/u/hierendaar

een eigen website volgt snel