kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Marijke Dekker

Olieverf Schilderijen naar m'n hart

Ik schilder wat na aan m'n hart ligt. Dierbare herinneringen, mooie moment en levenssymbolen in olieverf; fijn materiaal. Hier 'n toelichting op elk werk:

 

 

Bij 'n klaproos (naar O'Keeffe) heb ik 'n mooie herinnering, deze staat voor de oneindigheid: "knop, bloei, zaad" en zo gaat dat maar eeuwig door.

 

Het schilderijtje van mijn katjes Piet en Pim is het eerste werk, dat ik 1,5 jaar geleden gemaakt heb, toen ik wist dat Pim spoedig dood zou gaan, het heet "mijn onvergetelijke P'tjes....

 

Een van de clowns ben ik (links), als contactclown "Papilio" in de zorg en probeer mensen met dementie 'n klein geluksmomentje te laten ervaren. Dit is zo'n dierbaar moment...

 

De vlinder Papilio is mijn levens symbool. Staat voor "vrijheid", 'creativiteit, "schoonheid" juist weer de vergankelijkheid. 

 

Zo is Rotterdam en de vriend die erop staat mij zeer dierbaar, dat is ook de naam van het schilderij.

 

Het kleine katje Pinkie is van mijn liefste vriendin, zo blij dat ze 'n lieve huisgenoot heeft.

 

 

Ik heb sinds 1,5 jaar les bij Atelier Pasgeverfd bij de immer inspirerende kunstenares Maaike Vermeulen. Ik begon onder het motto van Pippi Langkous " ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan" om mijzelf moed in te spreken.