kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Samantha van der Wouden-Diedericks

Multidisciplinaire Kunstenaar

DROOMLANDSCHAPPEN, GEZICHTEN EN DE ELEMENTEN VAN SYMBOLIEK

Sam definieert zichzelf als een allegorische symbolist, in die zin dat haar beeld de representatie overstijgt. Het stelt iemand in staat om een dimensie te bereiken die heiliger is dan het origineel.


Haar werk (welke vorm het ook aannemen) is bedoeld om het innerlijke worsteling zichtbaar te maken (het touwtrekken van Afrika),daarmee beperkt Sam zich niet langer met proberen inpassen in het Nederlandsemanier van representatie, in haar hart ben ze een Zuid-Afrikaan, ze heeft veelinteresse om het Nederlandse landschap te schilderen, maar met invloed van AFRIKA in vorm en kleurgebruik. Ze blijft bij zichtzelf! Ze maak gebruik van haar microscopische blik en interesse naar mensen en de natuur, patronen en fractals, licht en schaduw,positief en negatieve ruimten, die allemaal aanleiding geeft tot het ontstaan van haar kunstwerken.

Sam is een enthousiaste fotograaf van patronen en textuur (een inherente fascinatie voor bomen en grassen, vormen en kleur). Ze plaatst haar vrije gebruik van lijn in abstracte en figuratieve werken, die met haar ongelooflijke vermogen om kleur en vorm te gebruiken met de diepere betekenis voor symboliek.


Ritueel, ritme en symboliek definieert haar. Waar ze in het begin voorzichtig was met de intrinsieke emoties die daaruit voortkomen, met oefening en technisch gemak, is er meer vrijheid om alle praktijken samen te voegen. Het geeft meer intensiteit, beweging en nuances aan haar werk. Het ene kunstvorm stimuleert het gebruik van een ander, daarom dat Sam beeldhouwen, printen, schilderen,schrijven, zingen dansen met een thema in haar hoofd, die uiting krijg in haar droomwereld op de Studio.


Sam's artistieke reis is een symbiose van haar opgroeien in Afrika, wonen in Nederland, overleven van een grote auto-ongeluk, en als kunst-en yogaleraar, binnen dit alles is er evenwicht te vinden, Met bewustheid volledig in het leven te staan! Sam is een productieve kunstenaar, tijd komt ze altijd te kort.


Trouwens exposeert ze nu met haar kleurrijke werken in de Tuyter met haar SOLO EXPOSITIE, "THE DREAM ROOM" die nog te bezichtig is tot 3 okt, ze zijn ook te koop, voor een privé rondleiding neem contact op met de kunstenaar.

www.samvanderwouden-diedericks.com

sams.artstudio@gmail.com