kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Streekmuseum voor de Krimpenerwaard

museum

Als u een indruk wilt krijgen van de wijze waarop men in de Krimpenerwaard gedurende de 19de en het begin van de 20ste eeuw woonde en werkte, is een bezoek aan het Streekmuseum zeker de moeite waard.

 

Hier kunt u met eigen ogen zien hoe het er vroeger allemaal toeging op de boerderij en het platteland. Kinderen kunnen tijdens het museumbezoek speuren over het museumerf en spelen met ouderwets buitenspeelgoed.   

Het Streekmuseum

Het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard is gevestigd in een 17e eeuwse Hallehuisboerderij, gelegen op een fraai boerenerf. De collectie bestaat uit voorwerpen die de gewone mens in de Krimpenerwaard dagelijks gebruikten voor huishouden, werken op het platteland, nijverheid, industrie en ambachten.

U ziet de schatten van het museum in de pronkkamer, maar ook een boenhok en het schoolklasje uit de tijd van ?Ot en Sien?. Ophet erf vindt u ondermeer boerenwagens, een touwbaan en een klompenmakerij.

Als u een indruk wilt krijgen van de wijze waarop men in de Krimpenerwaard gedurende de 19e en het begin van de 20e eeuw woonde en werkte, is een bezoek aan het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard zeker de moeite waard.

Kinderen kunnen tijdens het museumbezoek speuren over het museumerf en spelen met echt ouderwets buitenspeelgoed.  

Naast een museumbezoek kunt u hier ook terecht voor een rondleiding, een schoolbezoek, het afsluiten van uw huwelijk, het vieren van een kinderfeestje en een feest of partij. Bezoek onze website www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl voor een overzicht van alle mogelijkheden.

 

Tentoonstellingen

In het Streekmuseum worden jaarlijks verschillende tijdelijke tentoonstellingen samengesteld. De tentoonstellingen zijn vaak een verdieping een thema. Daarnaast vinden er ook kunst tentoonstellingen plaats. Een uitgebreid tentoonstellingsoverzicht kunt u vinden op www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl