Kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

KunstKring Krimpen

voor kunstenaars en kunstliefhebbers

De KunstKring Krimpen organiseert presentaties en lezingen over kunst en cultuur voor kunstenaars en kunstliefhebbers.


Waar?

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Tuinzaal van het Streekmuseum, IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel.

Aanvang: 20.00 uur.

Entree voor niet-leden: 7,50 euro.


         KKK-Programma 2e helft 2017


26 september: presentatie Jan Mattheus de Grauw, de schilder, schrijver en fotograaf

Vanaf zijn academietijd heeft hij, naast zijn kunstenaarspraktijk, voornamelijk les gegeven in portret- en modeltekenen en schilderen aan amateurs en professionals. In vele landen gaf hij gastlessen en workshops, van Brazilie tot Zweden en van Egypte tot Portugal. In zijn lezing laat hij aan de hand van geprojecteerde beelden zien, hoe zijn werk door de jaren heen verschuift en hoe intensiteit en de mediatieve kant van schilderen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. (Foto genomen door J.M. de Grauw)


10 oktober: Film (alleen voor leden)


24 oktober: presentatie ' Water, land, licht' door Janny Veninga, beeldend kunstenaar

In het werk van JAYVEN (Janny Veninga) spelen bovenstaande elementen een belangrijke rol. Ze komen terug in haar zoektocht naar beelden die de schoonheid en geheimzinnigheid van de natuur tot leven brengen. De robuuste industriële architectuur van schepen en de haven vormt hiermee een fascinerend contrast. In haar beeldpresentatie komen deze thema's terug en toont zij vele foto's van de afgelopen tien jaar.


7 november: Flamenco, werelderfgoed uit Zuid-Spanje

Gitarist Jur Vermijs zal vertellen over de Flamenco en zijn meest kenmerkende facetten. Aan de hand van geluids- en videofragmenten wordt een overzichtelijke inleiding gegeven. De lezing is voor iedereen die graag meer wil weten over deze authentieke Zuid-Spaanse kunstvorm. Ook gaat Jur op deze avond een aantal gitaarstukken ten gehore brengen.21 november: 'Spinoza geeft te denken', lezing door Koert Verlind

Wat kunnen we leren van een Jood met een migratie-achtergrond? Actueler kan die omstandigheid niet zijn. De tweede generatie allochtoon uit de 17e eeuw zou uitgroeien tot een wereldberoemde filosoof. Weliswaar verguisd en bejubeld in zijn tijd en nu nog: Spinoza. Het is onmogelijk om in een lezing Spinoza uitputtend te behandelen. We zullen proberen om aan de hand van zijn beroemde boek 'De Ethica' een tipje van de sluier op te lichten. Hopelijk stimuleert dat tot verdere studie, want dan gaat een wereld open.

5 december: Sinterklaasspel (alleen voor leden)

19 december: Toneelspel De Vrek van Molière door de leden, onder leiding van Aarnout Rolloos (alleen voor leden)

NIEUWE LEDEN ZIJN BIJ DE KUNSTKRING KRIMPEN VAN HARTE WELKOM

De KunstKring Krimpen telt op dit moment 54 leden. Het kost 27,50 euro per persoon per jaar om lid te worden. Daarbij komt 20 euro als donateur bijdrage aan het Streekmuseum (per gezinseenheid). Deze bijdrage geeft u recht op gratis toegang tot het Streekmuseum.

Mocht u interesse hebben om lid te worden of vragen hebben, gebruik dan het volgende email-adres hrbuitenwerf@caiway.net of bel 0180521426.

LEDEN VAN DE PROGRAMMACOMMISSIE

Beppie Fränzel, Dingena Staal, Hadewey Buitenwerf en Willemijn Preij, coördinator en contactpersoon van de commissie (0180 580044). Deze commissie stelt de programma's vast en nodigt kunstenaars en sprekers uit. Programmasuggesties zijn altijd welkom!BESTUURSLEDEN

Ger Noomen, Marianne van der Jagt (penningmeester) , Willemijn Preij (vicevoorzitter), Hadewey Buitenwerf (voorzitter)