kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

Alle kunstenaars

Wil van Houselt

Abacica Ceramics

Keramiek is niermeer uit mijn leven weg te denken. Ik ben gefascineerd geraakt door keramiek nadat ik met een vriendin een workshop had gevolgd. Het smaakte direct al naar meer en het duurde niet lang of ik had een schuur vol met klei, allerlei grondstoffen, gereedschappen en een mooie elektrische oven.


Na eerst vooral met handvorm keramiek bezig te zijn geweest raakte ik ook geboeid door de wereld van glazuur. Het betekent voor mij een extra uitdaging om mijn eigen glazuur recepten te ontwikkelen die ik kan toepassen op mijn werk.


Ik stook mijn werk op ongeveer 1100°C Afhankelijk van de toplaag zijn de meeste beelden dan bestand tegen vorst alhoewel ik wel adviseer om tijdens extreme vorst de beelden te beschermen. De werkstukken zijn óf onbewerkt of bewerkt met glazuur.


Mijn keramiekwerkstukken zijn niet onder één noemer te vangen. Ze variëren van windlichten en andere objecten tot mens en dier. Mijn beelden zijn realistisch met soms wat fantasie- tot sprookjesachtig elementen. Mijn werk ontstaat vaak vanuit een eigen gemaakte tekening en de inspiratie kan overal vandaan komen.


De mogelijkheden om met dit klei aan de gang te gaan zijn oneindig.De aanschaf van een eigen draaischijf en een eigen Raku oven maakt mijn arsenaal compleet. Inmiddels ben ik thuis op een breed terrein van keramiek maar door een fulltime baan ontbreekt het me momenteel om de gewenste tijd hieraan te besteden. Mijn wens is om wat meer werk te kunnen produceren en tijd te vinden om aan gezellige groepen mijn kennis over te brengen.


Contact:wilvanhouselt@gmail.com