kunst en kunstenaars in en uit de Krimpenerwaard

GROEPSEXPOSITIE MET EEN GROEN RANDJE IN DE HOGE VIERSCHAAR

06-03-2024 tot 25-03-2024 Verenigingsactiviteiten
Adres:De Hoge Vierschaar, Stadhuisstraat 1 /2871 BR /Schoonhoven

Onder het oude stadhuis van Schoonhoven dat helemaal de sfeer ademt van de middeleeuwen bevindt zich De Hoge Vierschaar. In deze mooi historische ruimte is van 6 maart tot en met 24 maart een groepsexpositie te zien van de kunstenaars: Aart Verduyn, Ada Munnik, Agnes Westerduin, Anca Boonacker, Anneke Poetsma, Annemarie Kool, Beppie Fränzel-van de Grift, Casper Cammeraat, Elma Hoste, Erika den Boer, Eugene Daams, Frans Tollenaar, Jannie van Essen, Jos Crezée, Marc Slootjes, Marijke Dekker, Petra de Jong, Pieta Dijksman, Ria Leeuwenburgh, Rien Casteleijn, Samantha van der Wouden, Tonni Hoeksma, Willem Sloof en Yvonne Welman.

De vierentwintig kunstenaars maakten werk met het thema NATURE MATTERS. Ze deden dit zowel twee- als driedimensionaal en in verschillende disciplines. Dit levert een zeer gevarieerde expositie op. De organisatie van deze expositie van de Vereniging Krimpener Kunstwaard lag in handen van vier van haar leden.

Op 9 maart openen Aarnout Rolloos, voorzitter van de Krimpener Kunstwaard, en Wisja Pannekoek, wethouder Cultuur van de gemeente Krimpenerwaard, de tentoonstelling die duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur. De opening, met een hapje en een drankje, wordt muzikaal omlijst door het Duo Aylin met Keltische muziek. Iedereen is van harte uitgenodigd om bij de opening van deze expositie met een groen randje aanwezig te zijn.

De openingstijden van de expositiedagen zijn op woensdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het adres van De Hoge Vierschaar is Stadhuisstraat 1, 2871 BR Schoonhoven. Tijdens de openingsuren is altijd één van de kunstenaars aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. Gratis parkeren kun je aan de zuidzijde van Schoonhoven door vanaf de provinciale weg de borden P1 en P2 Centrum te volgen. Vanaf daar wandel je in een paar minuten onder de Veerpoort door naar de historische binnenstad.